Ziua Porților deschise la SACMI IMOLA

20 iul. 2012

Cele mai noi tendinţe în Ceramica Brută

Ziua porţilor deschise în Sacmi şi tăiere de panglică pentru noul laborator dedicat

O zi de munca pentru a afla mai multe despre cele mai recente tendinţe în ceramica brută, cu intervenții din partea liderilor din industrie. Și de asemenea, o oportunitate de a vizita noul laborator realizat de către Sacmi pentru a impulsiona căutarea de noi soluţii tehnologice care vizează în special industria de cărămidă și țiglă.

Pornind de la aceste ipoteze, prima ediţie a zilei porților deschise "Noi tendinţe în ceramica brută", care va avea loc la Sacmi Imola în 26 septembrie, concomitent cu Tecnargilla 2012. Dimineața va fi dedicată vizitei cu ghizi ale sediului Sacmi de la Imola şi, în special, la noul laborator de tehnologie dedicat ceramicii brute, cu cele mai noi echipamente, inclusiv o linie de extrudare pentru ceramica de placare exterioară și de acoperire, cu un cuptor cu role şi uscător pentru procese rapide; apoi o linie de extrudare pentru ceramica structurală, uscare şi ardere în cuptor static prin procedeul convenţional, precum şi o linie de presare a țiglelor. Inovaţii tehnologice, care în acelaşi timp vor fi expuse și la târgul Tecnargilla 2012, în secţiunea specială Claytech (Pavilioanele A5-C5): un set de tehnologii dedicate special pentru industria de ceramică brută şi proiectate de Sacmi pentru a combina eficienţa producţiei şi optimizarea consumului de energie (în special la târgul de la Rimini, Sacmi va prezenta soluții inovatoare pentru producerea de tigle, de la uscătoare la cuptoarele cu role și cu casete tip H).

După-amiaza, vor lua cuvântul jucătorii din industrie: de la Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger şi preşedinte al TBE (Asociaţia producătorilor europeni de cărămizi şi ţigle), Bellicini Lorenzo, director şi CEO al Cresme (Centrul pentru Cercetări Economice, sociologice şi de piaţă), cu o analiză a tendinţelor cheie în piaţa de construcţii în Italia şi în Europa. Ulterior, Vjacheslavovich Alexei Gavrilov, CEO al LSR Sankt Petersburg, unul dintre cei mai importanti producatori de cărămizi din Federaţia Rusă. Prin urmare, intervenţii concentrate în special pe principala provocare pentru industria de ceramică brută, de noi materiale şi tehnici de construcţie pentru construirea de edificii cu "impact zero": pentru a ilustra această temă, va vorbi și domnul Klammsteiner Ulrich, directorul tehnic al Casei Clima, o companie italiană specializată în construcții şi certificare a clădirilor cu un consum redus de energie. Concluziile vor fi enumerate de domnul Luis Carlos Barbosa Lima, preşedintele Asociației Naţionale pentru industria ceramicii din Brazila, care va ilustra principalele inovaţii tehnologice referitoare la toate tipurile de combustibili alternativi, cum ar fi biomasa, în mare măsură deja puse în aplicare de industria ceramică braziliană.

Mai jos sunt atașate invitațiile și formularele de participare, pe care vă rugăm să le transmiteți pe adresa noastră de mail de la pagina Contact