Tecnargilla 2012 - Cel mai mare târg de tehnologie pentru industria ceramică

03 oct. 2012

Producătorii și constructorii mondiali de tehnologie pentru industria ceramică s-au întâlnit în acest an, între 24 și 28 septembrie, la Tecnargilla 2012, Rimini, Italia.
În data de 25 septembrie a avut loc în sala Diotallevi din cadrul Rimini Fiera, o consfătuire dedicată scenariilor și perspectivelor pieței de produse din ceramică brută (cărămizi, blocuri ceramice și țigle).
Moderată de Guido Nassetti, de la Centrul Ceramic din Bologna, a strâns la un loc experți și oameni de afaceri de diverse națiuni și de pe diverse continente, care au încercat, împreună, să facă o radiografie a sectorului și să încerce să creioneze o viziune pe perioada următoare. După salutul inițial adresat de către domnul Fabio Schianchi, vicepreședinte ACIMAC, care a oferit cifre în ceea ce privește sectorul constructorilor de utilaje pentru 2011, și de discursul domnului Michele Marconi, Vicepresedinte ANDIL-Assolaterizi, care a vorbit despre criza culturală și cea generală, au luat cuvântul domnul Giuseppe Schirone, PROMETEIA, Adolfo Aiello, secretar general TBE (Federația Europeană a producătorilor de ceramică brută) și domnul Alfonsina di Fusco, ANDIL.
Consfătuirea a fost urmată de o masă rotundă, unde experți internaționali și oameni de afaceri din sector au oferit o privire panoramică privind economia din zonele din care provin. Au fost invitati domnii Luis Carlos Lima, președintele ANICER (Asociația braziliană a producătorilor), Silviu Popa, Mondo Ceramico srl România, precum și un reprezentant columbian și un reprezentant din țările arabe, care au prezentat problemele specifice zonelor din care provin.