Sacmi la Tecnargilla 2014

06 oct. 2014

De la ceramică la obiecte sanitare, prin provocarea de pe piața mondială de cărămizi și țigle. Astfel s-a prezentat Sacmi la târgul internațional de Rimini, Tecnargilla 2014, cu cele mai recente evoluții și inovații de software de gestiune, logistică, automatizarea proceselor.

 

Formate de dimensiuni mari pentru plăci ceramic, mașini de turnare monopiesă pentru obiecte sanitare, soluții automatizate pentru fabricile de cărămizi și țigle. Acestea sunt unele dintre noutățile cu care Grupul SACMI s-a prezentat la Tecnargilla 2014, expoziția internațională dedicată tehnologiilor din ceramică, obiecte sanitare, cărămizi și țigle, care a avut loc în Rimini între 20 și 22 septembrie 2014.

 

Pentru Divizia de plăci ceramice, soluțiile hi-tech testate pe scară largă și apreciate de către piață pentru fabricarea de formate mari: Continua +, soluția capabilă ca într-un singur ciclu de presare să poate realiza plăci mari cu caracteristici calitative excelente și cu multiple posibilități de decorare; de asemenea, datorită sinergiei cu mașinile de decorat digitale DDD și noua DHD1808 dezvoltate de Sacmi-Intesa. Soluții care merg împreună cu impunătoarea presa hidraulică PH10000, care iese în evidență cu fiabilitatea sa extremă și robustețe, precum și acuratețea și repetabilitatea în timp, un factor esențial pentru astfel de piese importante de formate mari (peste 1200x3000 mm).

 

În industria de cărămizi și țigle, care se confruntă în întreaga Europă cu o perioadă de transformări profunde, Sacmi a răspuns cu o operațiune ambițioasă prin achiziționarea firmei COSMEC din Vicenza, o companie specializată în dezvoltarea de soluții automatizate în această industrie și având un portofoliu important de clienti in toate pietele emergente majore, în care se operează deja și Sacmi, și în care industria de cărămiți și țigle continuă să dea semne de dinamism.

 

Pentru a completa oferta de grup, multe inovații, cum ar fi sistemele avansate de sortare EkoSort marca Nuova Fima, arzatoarele Reko pentru cuptoarele de obiecte sanitare Sacmi Riedhammer, cu eficiență energetică ridicată. Și este știut că întotdeauna Sacmi Forni pune accentul pe controlul consumului de energie, prezentând de această dată EMD - Dispozitiv de gestionare a energiei, un sistem care colecteaza date de consum de energie electrică și combustibil ale cuptoarelor și le face disponibile pe dispozitivele mobile portabile (Ipad, etc .). Ca să nu mai vorbim de matrițele Sacmi Mold & Dies, care, cu mai mult de 40 de mii de matrite vândute peste tot în lume, își sărbătorește istoria sa de 50 de ani.

 

Prin urmare, Sacmi se reconfirmă ca un grup care propune de decenii pe piață cu o  puternică experiență în diferite domenii, care se combină în continuare cu un accent pe inovare de produs și de proces, împreună cu serviciile post-vânzare prezente pe scară largă în mai mult de 25 de țări în care compania operează cu facilități de producție și comerciale.