Rezultatele financiare pentru 2012 ale grupului Sacmi Imola

20 mai. 2013

Anul 2012 a reprezentat pentru SACMI IMOLA un an de consolidare a afacerilor, Grupul reușind consolidarea cotei de piață în toate de sectoarele de activitate.
Criza economică nu a fost încă depășită, dar Sacmi continuă să iși consolideze poziția de piață datorită investițiilor în cercetare și dezvoltare (peste 40 milioane euro în 2012). În data de 18 mai a avut loc adunarea generală a acționarilor, unde au fost prezentate rezultatele financiare consolidate pentru anul 2012.
Sacmi a încheiat anul financiar 2012 cu un rezultat net consolidat de 23,9 milioane de euro, iar cifra de afaceri a fost de 1,24 miliarde de euro, cu o mică scădere de 4,6% în raport cu 2011.
În 2012, divizia de ceramică a continuat să investească în modalități de reducere a consumului de energie (pentru a reduce costurile unitare pentru producători), în dezvoltarea unor procese și tehnologii tot mai flexibile și mai automatizate. Mai mult, continuă cercetarea și dezvoltarea decorării uscate și umede, a presării plăcilor din ceramică de mari dimensiuni, a găsirii de soluții noi în sinterizarea pulberilor metalice. De asemenea, continuă investițiile în ceramica brută, unde Sacmi Imola a devenit un lider mondial.