Obiecte sanitare fără frontiere datorită Grupului Sacmi: fiabilitate, productivitate și flexibilitate în industria de obiecte sanitare

12 sep. 2010

Grupul Sacmi se prezintă la Tecnargilla 2010 în poziția de lider mondial în furnizarea de mașini, tehnologie și soluții specializate pentru turnare, glazurare, uscare și ardere a obiectelor sanitare. Și mai ales de furnizor de linii tehnologice la cheie.

După cum este tradiția, Sacmi va expune noile tehnologii, deja realizate, instalate și testate la producători de obiecte sanitare, care conțin soluții inovative, de mare fiabilitate și concrete, tot mai orientate spre economia de energie și respect față de mediul înconjurător. În absolută consonanță cu proiectul H.E.R.O. (High Efficiency Resource Optimizer) se situează noile cuptoare cameră (shuttle) dotate cu arzătoare autorecuperante REKO, în măsură să aspire gazele calde din camera cuptorului și să le utilizeze pentru încălzirea aerului de combustie.

În cadrul standului vor fi expuse ultimele realizări la nivelul celulelor de turnare cu dispozitive de pre-uscare a pieselor, care îmbunătățesc fiabilitatea și continuitatea proceselor productive.
Maximă vizibilitate și pentru retușarea robotizată a pieselor cu o insulă de turnare AVM150 combinată cu retușarea unui vas și succesiva încărcare pe un transportor cu vehicul cu ghidare laser. Va fi expusă și o insulă de glazurare dotată cu noul robot GA2010 de la Gaiotto Automation. Firmă care în acest an celebrează realizarea robotului cu numărul 900 și continuă să își consolideze poziția de lider în sisteme robotizate pentru industria de obiecte sanitare, atât pentru glazurare, cât și pentru manipulare și retușare.

Cu o suprafață operativă redusă, noul robot GA2010 a fost dezvoltat pentru a răspunde exigențelor glazurării, în special indicat pentru producția de Vitreous China. Recunoscut ca și o evoluție a existentului GA2000, a devenit mult mai compact (dimensiune spate 800 mm și braț 1200 mm), câștigând în lejeritate și prestații, și o suprafață operativă complexă cu rază de 1900 mm.

Cu ocazia acestui târg, SACMI va prezenta și noul AVB (instalat la Centrul de Cercetare de la Sacmi Imola), mașină pentru turnarea la înaltă presiune a vaselor WC, care are un mare merit datorită unirii flexibilității, economicității și productivității într-o mașină pentru turnarea în baterie, cu posibilitatea formării pieselor cu forme din 4 părți. Ca și toate mașinile de turnare în baterie, numărul de forme poate varia în funcție de configurația liniei alese și a productivității cerute. Chiar și lungimea mașinii poate fi aleasă, în funcție de numărul maxim de forme care se doresc a se instala.

Concomitent cu târgul, luni 27 septembrie, Sacmi va organiza deja tradiționalul seminar tehnic la sediul din Imola, pe durata căruia va fi posibilă vizitarea Centrului de Cercetare și vizionarea în funcționare, a unei game complete de mașini de turnare a vaselor WC, de la versiunea cea mai economică, până la one-piece. Va fi posibilă chiar aprofundarea unor probleme importante, precum programarea off-line a robotului de glazurare sau a cuptorului shuttle cu arzătoare autorecuperante.

Sacmi continuă să privească înainte și să inoveze și în sectorul de obiecte sanitare, datorită unei mari experiențe, care a permis să ajungă la realizări productive unice:
- 25 linii complete
- peste 270 mașini de turnare
- 900 roboți de glazurare și 200 roboți de manipulare
- peste 40 uscătoare
- peste 4000 forme din rășină
- peste 1100 dezvoltări de modele
- peste 400 cuptoare de sanitare și 450 de ceramică și porțelan