Noua linie de fabricație de la Cemacon S.A. a trecut testul de capacitate

10 dec. 2010

Noua linie de fabricație a blocurilor ceramice de la Cemacon S.A. Zalău, cea mai mare din Europa de Sud Est (va putea produce în etapa a doua 1.050 de tone de blocuri ceramice pe zi) a trecut testul de capacitate și a fost predată beneficiarului, producând 700 de tone de blocuri ceramice pe zi.
Linia realizată de către liderul mondial în utilaje pentru industria ceramică, Sacmi Imola, dispune de un uscător cu 6 linii de uscare și de un cuptor cu lungimea de 153,6 metri și lățimea exterioară de 8,12 metri. Este dotată cu 6 roboți cartezieni, care pot și recompune paleții cu produse, și o linie finală de ambalare și paletizare automată.
Linia este predispusă să poată realiza în viitor 1.050 tone pe zi, prin creșterea puterii de ardere și lucrul în 3 schimburi.
De notat, conform politicii Sacmi orientate spre optimizarea consumurilor, și performanțele noii linii de fabricație din punct de vedere energetic: în baza testelor efectuate, fiecare kilogram de produs finit – uscare și ardere incluse – necesită în medie un număr de kcal mult sub consumul contractual de 350 kcal.