FABRICI DE PRODUSE EXTRUDATE PLANE

Fabrici de produse extrudate plane

Există trei mari categorii de produse extrudate plane. Unul dintre cele mai inovative produse din această categorie este elementul de fațadă ventilată ceramică. Fațadele ventilate realizate din plăci ceramice nu necesită întreținere, sunt economice, ecologice, necombustibile, rezistente la apă, inclusiv apa sărată, au culori stabile, oferă mari posibilități de modularizare si conceptie. Sistemul de fațadă ceramică ventilată constă în montarea uscată pe o substructură fixată pe fațada clădirilor, a profilelor speciale de montaj din aluminiu, care formează structura portantă. 
Pavimentul ceramic este un produs antic, care prin varietatea formelor aduce aminte de produsele naturale (arse) sau de produsele tehnice cu optime caracteristici fizico-chimice (kilnker) și este, în orice variantă, un produs rustic.
Aspectul rustic este accentuat și din necesități tehologice legate de tehnologia tradițională (extrudarea din două piese, uscătoarele tunel, cuptoare tunel cu încărcătură mare). Așezarea în pachete în cuptor constrânge creșterea dimensională a produselor, gresificarea produselor mai groase și glazurarea devine mai dificilă (produsul fiind cu două fețe).
De asemenea, există și linii de fabricație a țiglelor ceramice prin această tehnologie.